Nieuwe locatie Dag van de Architectuur Zeeland 2014 bekend!

Op 20 en 21 juni a.s. organiseert AAZeeland voor het tweede jaar op rij een expo/event op ‘de Dag van de Architectuur’. Dit expo/event waar particulieren en zakelijke geïnteresseerden alles kunnen vinden over (ver)bouwen en (her)inrichten met als thema ‘de veranderende stad’.

Inmiddels hebben al 15 interieur-landschaps-architecten en 18 bouw/inrichting gerelateerde bedrijven zich aangemeld, deze zullen zich op geheel eigen wijze presenteren. De locatie, de oude winkel van Jeremisasse fietsen in Goes aan de van de Spiegelstraat 54 zal dit jaar het toneel zijn van diverse activiteiten welke gratis toegankelijk zijn.

 

Op vrijdag om 16 uur zal het event worden geopend met waarschijnlijk een, aan het thema van de landelijke dag gerelateerde, lezing. Ook zal een ontwerp casus aan de deelnemers wordt uitgereikt, welke ze zaterdag weer moeten inleveren. Ontwerpen en architectuur wordt er ter plaatste bedreven op een door de gemeente Middelburg aangegeven locatie! Een professionele jury met oa de Zeeuwse commissaris van de koning, wethouder uit Middelburg, Architect Vic Wendel (voorheen partner Sturm architekten Roosendaal) en directeur van de HD Groep Robin Dijkgraag (projectontwikkelaar te Rotterdam), zullen de plannen op verschillende criteria toetsen.

 

Op vrijdagmiddag / avond 20 juni zal een netwerkbijeenkomst worden gehouden voor geïnteresseerden en genodigden. Zaterdag gaan de deuren om 10 uur weer open. Rond 16 uur zullen er verschillende prijzen worden uitgereikt.

Zoals: de ‘Zeeuwse Dag van de Architectuurprijs’, en de winnaar(s) van de Dag van de Architectuur  ontwerp casus.

 

Er zijn gesprekken gaande om te zien of de prijs voor ‘het beste gebouw van zeeland’ van het tv programma ‘steengoed’ ook tijdens dit event kan worden uitgereikt.

Voor meer info zie facebook DVDA Zeeland

 

e72b3a8f-8534-4bc4-bfb8-c95973cb53c3-1024x768